Спагети с бекон, праз, грах и лимон

Hera.bg

Симон Адева



Продукти:
400 г спагети
40 г масло
150 г бекон
200 г праз
400 мл сметана
100 г грах
1 лимон -сок
сол и черен пипер
1/4 връзка магданоз
50 г пармезан за настъргване



Спагетите сваряваме в подсолена вода следвайки инструкциите от пакета.
През това време, нарязваме бекона на парченца и запържваме в мазнина докато се зачерви, добавяме нарязания на ситно праз и готвим още 5 минути.
Добавяме сметаната и граха- готвим докато започне да образува балончета. Добавяме сока от лимон и част от настъргана му кора, сол и черен пипер и нярязания на ситно магданоз
Спагетите отцеждаме добре, поставяме в порция в чиния, заливаме със соса и настъргваме "Пармезан"

Tази статия е достъпна в интернет на адрес: www.hera.bg/s.php?n=86